top of page

"MONEY WELL SPENT"

Bijgewerkt op: 28 feb."Can I just say, that was "European Chemicals Agency" money well spent!"

De manier waarop de deelneemster me dat in mijn oor kwam fluisteren na het event, deed me in een schaterlach uitbarsten. Er zat een hele geschiedenis achter haar oprechte compliment. Zalig.


Minstens zo zalig: wat een geëngageerde groep professionals! Hongerig, nieuwsgierig, geëngageerd, met een drive naar de betere versie van zichzelf, gevoel voor humor én een persoonlijke betrokkenheid die ik heel wat organisaties van harte gun.


Mijn eerste ervaring met een legertje van 450 Europese ambtenaren in Helsinki was bijzonder hartverwarmend en hoopgevend. Dat, en ze confronteerde me ook mij met mijn eigen aannames over de Europese ambtenaar. Waardoor ik me plots afvroeg, waar kwam dat beeld vandaan? Tot dit gebeurde:


Marko, de man van de techniek, kwam achteraf stuiterend uit zijn controlekamer ons de hand schudden. Hij moest en zou zijn enthousiasme delen. Wat mij de kans gaf hem te danken voor een taak die best ondankbaar kan zijn. Want wanneer hij zijn werk uitmuntend doet, heeft niemand ook maar iets gemerkt. Maar wanneer er ook maar het minste foutloopt, wordt er richting de techniek gezucht en gezeurd. Goed werk - in zijn vak - is onzichtbaar werk.


Misschien is dat wel het probleem. Dat het werk van zoveel goeie vakmensen in zoveel takken van sport alleen maar zichtbaar wordt wanneer er wat op aan te merken valt. En dat dat het enige geluid is dat zij, en ook wij, horen.

Wat zou er gebeuren, mochten we onze eigen houding van "daar word ie voor betaald" inruilen voor een welgemeend "dankjewel". Wie weet wat er dan zichtbaar wordt? Hoe we elkaar gaan zien en over elkaar gaan denken?


PS: Un grand merci à mes collègues facilitateurs Norbert Nsabimana et Léon Parez (photo)


 

Lees, reageer op, en deel de LinkedIn versie van dit artikel
Comments


bottom of page