top of page

PROBEREN HEEFT 100% SLAAGKANSEr is maar één ding waarover ik het met Master Yoda niet eens helemaal eens ben: "Do or do not. There is no try!" (in de hoop dat deze Star Wars referentie je wat zegt)

Zijn boodschap om jezelf nooit slechts half, maar juist he-le-maal in je daden te investeren, is er 'boenk' op, zoals dat in mijn streek klinkt. Dat is het punt niet. Daar tegenover staat wel dat er net iets teveel mensen op net iets teveel momenten net iets teveel missen, omdat ze alleen maar bereid zijn te proberen wanneer de verhoopte uitkomst gegarandeerd is. Het ding is dat proberen met garantie op het gewenste resultaat helemaal geen proberen is.


Vergeet die garantie. Want die zelf opgelegde voorwaarde is precies dat wat in de weg ligt van wat je hoopt te bereiken. Probeer dus. Meer niet, maar ook niet minder. En haal energie uit het plezier van het proberen op zich. Je doet niet zomaar wat, je pleegt een daad van vrolijk verzet tegen de verwachtingen in. Die daad op zich, dat smijten op zich, dat proberen op zich heeft 100% slaagkans.


En zo kom ik uit bij een tweede meester met wie ik het oneens ben. Simon Sinek. Die weet zeker dat je moet beginnen met "Why". Ik zeg, begin zo nu en dan ook eens met "Why the f... not?!" 😉

 

Lees, reageer op, en deel de LinkedIn versie van dit artikelComments


bottom of page