top of page

SERENDIPITEIT: wanneer je vindt wat je niet zocht.Precies dat viel me met bakken in mijn schoot tijdens de comedy workshops bij het Utrecht International Comedy Festival en de comedy academy met Bas Birker en Fokke van der Meulen.


Ik hoopte mijn lachspier-skills wat aan te scherpen ifv mijn nieuwe lezing "Demotiveren Kan Je Leren", maar kreeg zoveel, zooo veel meer.


Een lesje in inclusiviteit : 

Noem mij het bedrijf of organisatie die inclusiever denkt te zijn dan de comedy scène en ik toon je club die last heeft van waanvoorstellingen. Wil je uit je bubbeltje breken waarvan je dacht dat het de wereld was? Ontdek dan de met-geen-pen-te beschrijven waaier aan temperamenten en karakters, mentale en reële leeftijden, geaardheden en eigenaardigheden, dromen en drama's, succesvolle opleidingen die tot schijn leidden en schijnbaar gemiste kansen die succes bleken te heten, spreidstand aan gezindtes en gewoontes, mogelijkheden in beperkingen... in comedy, en dat allemaal dankzij les twee:


Vertrouwen in het proces : 

Ik dacht dat ik wist wat dat betekende dankzij mijn jarenlange, professionele ervaring in het begeleiden van creatieve denkprocessen. Vergeet het maar. Zo maakte ik me écht zorgen om een paar medecursisten en hoopte oprecht dat trainers als Lambert-Jan Koops en Bas zouden ingrijpen. Maar hun het-komt-goed houding getuigt van een groei-mindset mentaliteit die je moet meemaken om het te geloven. En wat meer is, de personen die ik dacht te moeten beschermen tegen zichzelf, bleken de mooiste goudklompjes te zijn. Wat me brengt bij de kern: 


Een masterclass in kwetsbaarheid :

Nog nooit zag ik een boardroom die nog maar aan de hielen komt van de mate van kwetsbaarheid (lees: moed) en authenticiteit (lees: agendaloze oprechtheid) van een zootje ongeregeld dat ondanks alles dat podium pakt. Diep respect en mateloos geïnspireerd. Opnieuw!


Valt het op dat ik nog stuiter van mijn toonmoment setje in café De Joker (Antwerpen) gisteren? Ik kan je vertellen: de lessen die op je wachten in stand-up zijn niet om mee te lachen.


Zijn dat trouwens niet de mooiste momenten? Wanneer je vindt wat je niet zocht? Wellicht zocht het jou de hele tijd al!

 

Lees, reageer op, en deel de LinkedIn versie van dit artikelCommentaires


bottom of page